KADIN FUTBOLUNDA YENİ SEZON


Kadınlar 3.Lig değerlendirmemize 4.Grup ile devam ediyoruz.

Bu grubun da öne çıkan takımı Konya İdmanyurdu. Geçen yıl da Antalya ve Fomget’li grupta 30 puanlık bir performans ortaya koymuşlardı. Takımın yükünü çekenlerden başkan Abdullah Yaman çalışmaların iyi gittiğini, bütün güçleri ile çalışan oyuncularının geçen yılı telafi etmek istediklerini söylüyor. Genel olarak kadroyu koruyan takımın bir avantajı da iki yıl önce yıldızlarda derece yapan 1999’lu kadronun bu yıl ilk 11’de sınırsız yer bulacak olması. Takım ilk dörde kalarak 2.Lig’e kalmayı gözüne kestirmiş. Bu grupta playoff yapamamaları sürpriz olur.

Türkiye’nin belki de kişi başına en fazla kadın futbol takımı olan ili Kayseri, ikisi yeni dört takım ile grupta boy gösteriyor.

Eskilerden Yıldırım Beyazıt Şafakspor başkanı Ömer Özcan, grupta iddialı olduklarını söylüyor. Kadroyu geniş oranda koruyan Şafakspor başkanı, yeni katılımların içinde de isminden sözettirecek 3-4 oyuncu ile Konya’nın ardından ikinci olarak çıkmaya çalışacaklarını söylüyor. Şafakspor geçen yıl 14 maçta 24 puan ile grubu 4.sırada bitirmişti.

Kayseri’nin ikinci sezonunu oynayacak ekibi Güneşspor ise ilk yıl kadrosunu sıfırladı. Geçen yılki takımdan sadece bir oyuncu koruyan Güneşspor’un amacı oyuncularına tecrübe kazandırmak.
Kayseri kadın futbolunun eski hocalarından İsmail Fırat yeni takımı Kılıçaslan Yıldızspor ile katılıyor lige. Avrupa’dan yönetim desteği alan kulüp Niğde ve Nevşehir kampları ile lige hazırlanıyor. Bu yıl Türkiye beşincisi olan Kayseri Ticaret Meslek Lisesi takımı Kılıçaslan’ın iskeletini oluşturuyor. Okulun beden eğitimi öğretmeni olan Fırat bu yıl playoff istediklerini söylüyor. Fırat, aynı zamanda Kayserispor ile anlaşmalı olarak ilerlediklerini ve ileride Kayserispor bünyesine geçebilecek bir oluşum yaptıklarını vurguluyor.

Yine Kayseriden yeni bir takım olan Kayseri Atletik ise Ramazan Büyükkılıç Ortaokulu kökenli oyunculardan oluşuyor. Okulda beden eğitimi öğretmeni de olan teknik sorumlu Bekir Dağlı, dört yıldır süregelen futbol programının daha önce Kayseri Gençlerbirliği altyapısını beslediğini ancak artık kendi takımlarını oluşturduklarını belirtiyor. Kayseri’nin nüfus yoğunluğu yüksek olan ama futbol açısından bakir  İldem-TOKİ-Beyazşehir bölgesinde olmanın avantajını kullanmak istiyorlar. Amaçları yetiştirici kulüp olmak. Bu yıl erkeklerde de U11-12-13 takımları ile liglere giriyorlar.
Grubun iki Mersinlisinden Mersin Gençlerbirliği de playoff oynama hedefi ile lige girecek. Takımın teknik sorumlusu Ömer Karataş geçen yıl 14 maçta 15 puan ile grubu altıncı bitiren takımının hiçbir oyuncu kaybetmediğini ve bir yıl daha tecrübelenen takımının bitirmek üzere oldukları beş transfer ile playoff adayı olduğunu söylüyor.

Grubun son takımı merhum Mehmet Ceber’in Tarsus Gençlerbirliği ekibi. Takım geçen yıl Ceber’in vefatı ile travmatik bir sezon yaşamıştı. Bu yıl yönetime Ceber’in akrabası olan Kemal Ceber geldi. Ceber kadroyu koruduklarını ve bu yıl daha iyi odaklanarak çalıştıklarını söylerken amaçlarının geçen yıldan daha iyi bir sıralama ile ligi bitirmek olduğunu söylüyor.


Kısaca özet yaparsak, Konya İdmanyurdu’nun normal şartlarda gruptan çıkması gerekir. Yıldırım Beyazıt Şafakspor ikinci bilet için biraz daha şanslı gözüküyor. Ancak kapalı kutu olan Kılıçaslan Yıldızspor ve tecrübeli Mersin Gençlerbirliği kritik bir iki galibiyet ile şanslı duruma gelebilir gibi duruyor.