Ataşehir Belediye Gol Oldu Yağdı


Türkiye Kadınlar 1. Futbol Ligi 4.hafta mücadelesinde Ataşehir Belediyespor, Yenisahra Stadı'nda, Eskişehirspor'u konuk etti.
Emrah Akkaya, Selim Konukçu, Murat Altan hakem triosunun yönettiği mücadeleyi İstanbul temsilcisi 18-0 kazanarak rakiplerine gözdağı verdi. Mücadelenin başından sonuna kadar üstün futbol sergileyen Taner Öner'in talebeleri Eskişehirspor'u gole boğarken, galibiyeti getiren goller Bahar (4), Kader (4),Merve (3) Seval (2),  Fatma (2),  Lütfiye, Damla Çoban ve Reyhan'dan geldi.

Karşılaşma sonrasında görüşlerini aldığımız Sportif Direktör Taner Öner '' Profesyonel düşünen, kurumsal fakat amatör ruhla mücadele eden bir takım ilk hedefimiz. Bunu gerçekleştirirken adil ve centilmen olmakta ilk görevimizdir. Çünkü kadınlarımızla yapılan bu aktivite sadece spor veya futbol olarak görülmemelidir. Toplumda kadınımızın yerini, değerini, nadideliğini gösteren sosyal etkinliklerden biridir. İşte bundan dolayı sorumluluğumuz büyüktür ve bu yüzden bu kaliteli sporcularımız çok değerlidir.'' dedi.

Hakedilen Değer Verilmiyor

Açıklamalarına devam eden başarılı teknik adam '' Erkek futbol takımlarının Dünya'daki yerini ve seyirci kitlesini tartışmaya gerek bile yok. Eğer Futbol söz konusu ise diğer branşlar arka planda kalıyor. Ortak ve mecburi paydamız bu ise yani beğenilen Futbol ise soruyorum... Bayan futboluna karşı takınılan bu tavır ve soğukluk, hak ettiği değerin verilmeyişi nedendir?  Umarım toplumumuzun belleklerindeki kadının yeri ve cinsiyet ayırımı gibi tartışmalara girmeden sorumuzun cevabını buluruz'' şeklinde konuştu.

Son olarak alt yapı için çalışmalarından bahseden Öner ''Doğru bir noktadan, düzgün bir yönetim ve bilinçli bir teknik heyetle çalışmak isteyen, Türkiye Bayanlar 1.Ligi Futbol Takımımızın alt yapısını oluşturacak 1999-2000-2001-2002-2003 doğumlu, futbola ilgi duyan genç hanımefendileri aramızda görmek bizi mutlu edecektir. Bizlere  Facebook. Ataşehir Belediyespor sayfamızdan veya 0532 696 53 33 numaralı telefondan ulaşarak bilgi alabilirsiniz'' diyerek sözlerini noktaladı.

İstanbul temsilcisi Cumartesi günü Yenisahra Stadı'nda, Karadeniz Ereğlispor'u konuk edecek ve karşılaşma 12:30'da başlayacak. Karşılaşma ile ilgili daha fazla fotoğraf için TIKLAYINIZ.

HABER-FOTOĞRAF: ERDEM SAĞOLAN