SİLİVRİ VE BÜYÜKÇEKMECE'NİN KADERİ AYNI


Futbolda her şey skor tabelasına endekslidir.

Skorlar iyiyse her şey iyi kötüyse kötüdür.

Kötü gidiyorsa hemen radikal tedbirler gündeme gelir.

Önemli olan kötü giderken ileriye dönük olumlu sinyalleri görüp sabırla desteklemek, güven telkin etmektir.

Geçen yıl Silivrispor lige kötü başlamış 9 hafta galibiyet alamamış, hoca için papatya falları açılıyordu. (Bu falları açanlar şimdi Erdal hocamın yanında yar gibi olanlardır.)

Tribündeki hoca adayları seyircilerden çoktu o dönemde (Hatta aday hocaları ağırlayan kişi bile Erdal hocamın yanında yar gibi olandır)!!!

Görüşülenler takımı izleyenler vardı. Konunun muhatapları hatırlayacaktır bu durumu. Biz yangına körükle gitmedik o zaman, işte bunu da hatırlarsınız umarım.

Israrla “bu takım iyi bu kadroyla daha iyi işler yapmak mümkün herhangi bir operasyon gereksiz” demiştim ki bunu da hatırlayın. O zaman ki sonuçlar ortada.

Şimdi de durum da bir değişiklik yok. Aynı teknik heyet ve aynıya yakın oyuncularımız var. Sıkıntı yapmaya gerek yok, biraz güven, biraz da ilgi yeter aslında.

Sadece yönetimsel hatalar yaşanıyor. Yönetimin beceriksizliğini de takıma yüklemenin mantığı da olamaz dimi yani!!!

Bu sezon ise sıkıntı Büyükçekmece’de yaşanıyor. Ligin üstünde bir kadro kuruldu ve açık ara yapar dendi ama kafadan iki mağlubiyet aldı.

Doğal olarak bir tepki bir arayış gündeme gelebilir. Ancak kadrodaki oyunculara kim hayır diyebilir?

Bu kadro haftalar ilerledikçe lige ağırlığını koyacaktır. Hepsi kendini kanıtlamış iyi oyuncular. Bu kadroyla 2 veya 3. Ligde olsalar kafaya oynarlar ama amatör ligin ortamı şartları oldukça farklı. Bunu anlayıp ona göre davranmaları zaman alabilir.

Amatör kümede teknik taktik beceriden çok güç kuvvet mücadele öne çıkmaktadır. Kaçak güreşerek kazanamazsınız, çarpışmak, tekmeye kafa uzatmak gerekebilir.

Kulübün imkânlarıyla kadrosuyla profesyonel düzeyde görülmesi beklentileri arttırdığı gibi takımı hedef haline getirdi, dolayısıyla rakipler daha fazla şartlanmış olarak mücadele ediyor. Bu direnci aşabilmek için idari ve teknik olarak sabırlı olmak oyuncularla daha fazla konuşmak gerekir.

Büyükçekmece’nin sorunu mentaldir.
Oyuncular ligi tanıdıkça işler yoluna girecektir.
Kötü sonuçlardan medet umanlar her yerde vardır.
Etkilenmeden hedefe odaklanmak ve sorumluluk alarak mücadeleye katılmak gerekir…


YAZI: ENGİN AKIN